Făină integrală de grâu spelta
Făina integrală de grâu spelta este măcinată la moară cu pietre, astfel obținând o făină superioară altor făinuri spelta, deoarece nu este tratată termic. Fără adăugiri de arome, coloranți sau conservanți artificiali.
Grâul Spelta este strămoșul grâului comun și una din cele mai vechi cereale din lume. Se deosebește de grâul comun prin faptul că după recoltare, bobul rămâne protejat de paie și trebuie decorticat cu o mașină specială de decorticare. Gustul său este intens, deosebit și ușor dulceag, amintind de cel de nucă. Grâul Spelta reunește în mod ideal avantajele unei hrăniri integrale fiind alcătuit dintr-o combinație uluitoare de vitamine, minerale, carbohidrați, grăsimi, precum și un conținut ridicat de albumină și fibre. Este bogat în vitaminele A, E, B1, B2 și în niacină, răspunzătoare pentru funcționarea nervilor. Este o sursă excelentă de calciu, magneziu, seleniu, zinc și fier.
Consumul acestei cereale conduce la stimularea metabolismului, accelerarea activității rinichilor și detoxifierea organismului,. Este ideal pentru a obține o contitate optimă de fibre. În acest mod îți va fi mult mai ușor să-ți reconturezi silueta fără să apelezi la diete foarte restrictive. Fibrele țin apetitul sub control și reduc poftele pentru alimente hipercalorice. De asemenea, previn fluctuațiile glicemiei și stimulează digestia, prevenind constipația, crampele și durerile abdominale. În urma studiilor realizate, s-a constatat că prin includearea în meniul zilnic a produselor pe bază de făină integrală de spelta se previn afecțiunile cardiovasculare și se reduce riscul de atac de cord. Toți acești factori duc la o stare de bine a organismului și la sporirea capacității de performanță.
Învârtim roata morii pentru o viață sănătoasă!
Valoare energetică/ 100g : 330kcal; 1393kj; 9,7proteine; 62,6 carbohidrați; 1,7 grăsimi din care saturate 0,4; 12,6 fibre; 0,0016 sare.